Справа про

Справа про "колекційний Херес": прокуратура АР Крим викликає на допит Берлусконі

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим викликає на допит екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі, у зв'язку з відвідуванням ним у вересні 2015 року підприємства "Масандра" і дегустацією колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

"Прокуратурою АР Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Встановлено, що 11.09.2015 під час відвідування НВАО "Масандра" президентом Російської Федерації Путіним В.В. і екс-прем'єром Італії Сильвіо Берлусконі громадянка України, незаконно призначена на посаду генерального директора державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", маючи умисел розтрати чужого майна, особисто відкоркувала для зазначених осіб одну пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року з колекційного фонду, який є національним надбанням України і становить значну історичну, наукову і практичну цінність держави", - повідомили в прокуратурі АРК.

Як вважають у відомстві, своїми діями підозрюваний завдав українській державі збитків на суму 2 173 903,9 грн.

В рамках кримінального провадження прокуратура Криму має намір провести допит Берлусконі з приводу відвідання ним у вересні 2015 року державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", у зв'язку з чим 19.12.2016 р. в Італію було направлено міжнародно-правове доручення про проведення допиту.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-