Порошенко обговорив з прем'єром Італії деокупацію Криму

Порошенко обговорив з прем'єром Італії деокупацію Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентілоні, у ході якої, зокрема, було домовлено про більш тісну координацію дій із забезпечення виконання Мінських домовленостей, а також у справі деокупації Криму.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Сторони домовилися про більш тісну координацію дій із забезпечення виконання Мінських домовленостей, а також у справі деокупації Криму. Паоло Джентілоні привітав ініціативи Петра Порошенка щодо необхідності оголошення, починаючи з 24 грудня, сталого та тривалого режиму припинення вогню на Донбасі, а також негайного звільнення всіх заручників", - йдеться в повідомленні.

У ході розмови Порошенко привітав Джентілоні з нещодавнім призначенням на посаду прем'єр-міністра Італії та висловив сподівання на зміцнення плідної співпраці як у двосторонньому форматі, так і в рамках міжнародних структур.

Глава держави наголосив на важливості продовження твердої підтримки України у питаннях відновлення територіальної цілісності та суверенітету, а також проведення важливих реформ під час наступного головування Італії в рамках Великої Сімки протягом 2017 року.

Джентілоні також підтвердив готовність сприяти прискоренню виконання останніх процедур з боку ЄС, пов'язаних із наданням безвізового режиму українським громадянам.

Глава уряду Італії високо оцінив роль Президента України у проведенні успішної спецоперації з віднайдення вкрадених з музею Верони 17 картин італійських художників та подякував за їх повернення італійській стороні.

Президент також запросив главу уряду Італії здійснити візит до України в 2017 році, що було з вдячністю прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-