У Києві відкрилася виставка робіт кримського журналіста Семени

У Києві відкрилася виставка робіт кримського журналіста Семени

Фото
Укрінформ
У Кримському домі в Києві проходять заходи на підтримку затриманого в окупованому Криму журналіста Миколи Семени - фотовиставка «Абсолютно вилучено», а також дискусії про стан свободи слова на півострові - «Журналістика в Криму: шляхи звільнення».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На виставці представлені 11 фоторобіт Миколи Семени. Це та невелика частина, яку вдалося отримати, оскільки в квітні 2016 року російські силовики увірвалися до Семени з обшуком і вилучили 900 Гб інформації, 80% з якої становив фотоархів за двадцять років роботи. Організатори фотовиставки - громадська організація «КримSOS» та мультимедійна інформаційна платформа Крим.Реалії (Радіо Свобода).

Після перегляду робіт почалася дискусія за участі російського адвоката Семени Андрія Сабініна, керівника «КримSOS» Таміли Ташевої; журналістів Севгіль Мусаєвої-Боровик, Володимира Притули, Ольги Харченко, Сергія Томіленка, Павла Казаріна. На виставку прийшов і колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв, який багато займається громадською роботою, пов'язаною зі звільненням українських політв'язнів.

Під час дискусії згадували і про інших українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка. Звучали заклики активніше підтримувати в українському інформполі цю тему, аби вона не відійшла на другий план.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-