Сьогодні в Україні - День Сил спеціальних операцій

Сьогодні в Україні - День Сил спеціальних операцій

Укрінформ
Сьогодні в Україні відзначається День Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Це відносно нове офіційне військове свято започатковане указом Президента 26-го липня 2016 року. День встановлений для сприяння подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичного виховання молоді та її готовності до захисту Батьківщини. Того ж дня глава держави підписав закон, яким завершився процес створення та визначений правовий статус Сил спеціальних операцій.

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців.

"Широкий спектр бойових завдань, які ви виконуєте у найнебезпечніших і найскладніших умовах, майже завжди залишається прихованим, але український народ упевнений, що не існує перешкод, які б не змогли подолати військовослужбовці цього елітного роду сил", - написав Зеленський.

Він зазначив, що володіючи високим рівнем підготовки, спецпрезначенці ССО гідно відзначилися під час проведення багатьох операцій на Сході України, як у відкритому протистоянні з противником, так і під час дій у його тилу.

"Низько вклоняємося світлій пам'яті полеглих та згадуємо усіх, хто загинув у боротьбі за свободу і незалежність України", - зазначив Зеленський.

Президент подякував воїнам-спецпризначенцям за самовіддане виконання службового обов'язку, мужність, героїзм та вагомий внесок у загальну справу оборони України.

"Переконаний, що ви й надалі надійно стоятимете на варті незалежності та територіальної цілісності нашої держави. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, щастя та нових звершень в ім'я нашої перемоги. Слава Силам спеціальних операцій Збройних Сил України! Слава Україні!", - наголосив Зеленський.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков привітав спецпризначенців Сил спеціальних операцій із професійним святом.

"Сили спеціальних операцій - це справжня еліта української армії. Бійці ССО неодноразово доводили свій професіоналізм, виконуючи найскладніші бойові завдання", - зазначив Разумков.

Він додав, що служба цього роду сил ЗСУ є запорукою мирного розвитку нашої країни. Особливо в часи, коли кожного дня українці зіштовхуються з агресією з боку ворога.

"Сьогодні ж спецпризначенці ССО відзначають своє професійне свято. Бажаю головного - міцного здоров’я як кожному військовослужбовцю, так і їх рідним. Нехай кількість бійців, яка йде на бойове завдання, завжди дорівнювала тій кількості, яка з нього повертається", - наголосив Разумков.

Читайте також: Військові НАТО поділились досвідом планування повітряних операцій - Міноборони

Сили спеціальних операцій – окремий вид Збройних сил, який складається із добре навчених та мотивованих військових, здатних вести підривну діяльність в тилу ворога, організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти важливих заручників або захоплювати ворогів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-