Екіпаж ВМС України на шляху до Грузії провів бойові навчання у Чорному морі

Екіпаж ВМС України на шляху до Грузії провів бойові навчання у Чорному морі

Фото
Укрінформ
Корабельна група Військово-морських сил Збройних сил України під час переходу Чорним морем до Грузії провела бойові навчання. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-морських сил.

“Корабельна група Військово-Морських Сил ЗС України, у складі середнього десантного корабля "Юрій Олефіренко" та патрульного катера "Слов'янськ", здійснила перехід морем та ошвартувалася у грузинському порту Поті, в рамках міжнародних навчаннях "Еджайл спіріт – 2021", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українські військові взяли участь у багатонаціональних навчаннях в Чорному морі

Зазначається, що під час переходу морем екіпаж десантного корабля відпрацював низку корабельних бойових навчань. Зокрема, боротьбу за живучість корабля, протиповітряну, протикорабельну, протимінну оборони.

Читайте також: В Україні стартували багатонаціональні військові навчання «Три мечі-2021»

Проведено тренування з тактичного маневрування та сигналовиробницта за стандартами НАТО.

За словами старшого помічника командира середнього десантного корабля “Юрій Олефіренко” капітан-лейтенанта Василя Огаренка екіпаж щодня відпрацьовував переведення зенітно-вогневих засобів у бойову готовність номер один, а також проводив навчання з відбиття ударів повітряного противника силами тактичної групи. Він також повідомив, що особовий склад корабля та десанту показав упевнені та чіткі дії, усі вогневі засоби були переведені у бойову готовність вчасно та відповідно до встановлених нормативів.

Як повідомляв Укрінформ, Військово-Морські сили Збройних сил України візьмуть участь у багатонаціональних військових навчаннях Agile Spirit 2021, які відбудуться з 26 липня по 8 серпня.

Фото: Фейсбук ВМС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-