Реформа Укроборонпрому «підштовхне» співпрацю з інвесторами країн НАТО та ЄС — Вінніков

Реформа Укроборонпрому «підштовхне» співпрацю з інвесторами країн НАТО та ЄС — Вінніков

Укрінформ
Правильне впровадження Закону "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" (№3822) дозволить ефективно співпрацювати з інвесторами з країн НАТО та ЄС.

Про це заявив глава Представництва НАТО в Україні Олександр Вінников на безпековому форумі "Ефективна промисловість для обороноздатності", який проходить в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

“Безумовно, якщо цей закон правильно впровадити, це дозволить більш ефективно співпрацювати державним підприємствам України з інвесторами країн НАТО та ЄС. Це також допоможе мінімізувати корупційні ризики та підвищити ефективність управління ресурсами та забезпечити відповідність з основними принципами ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку – ред.), які ми підтримуємо”, - зазначив Вінніков.

Другий день оборонного форуму в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Читайте також: Підприємства ОПК, які орієнтуються на пострадянську техніку, не мають перспектив - експерт

Він також наголосив на важливості саме імплементації документа, а не лише його ухваленні.

“Звичайно, якщо закон почне діяти. Тут я хочу наголосити. Адже без впровадження це залишиться лише на папері, і весь цей час та зусилля не матимуть ніякого сенсу”, - додав представник НАТО.

З огляду на це Вінников нагадав про Закон “Про оборонні закупівлі, ухвалений минулого року, який повноцінно почне діяти у 2021 році.

Читайте також: Реформа Укроборонпрому: посли G7 закликають не зволікати з впровадженням закону

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада ухвалила закон №3822. Документ передбачає запровадження сучасної моделі корпоративного управління на підприємствах концерну, яка убезпечить їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-