«Оборонка» України має пропонувати своє бачення методів ведення війни – британський експерт

«Оборонка» України має пропонувати своє бачення методів ведення війни – британський експерт

Укрінформ
Оборонна промисловість України має думати не лише про виробництво озброєння, а й пропонувати своє бачення нових методів ведення війни і розвиватися відповідно до нього.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку висловив полковник британської армії у відставці, ексрадник міністра оборони України Глен Грант на форумі «Ефективна промисловість для обороноздатності», який проходить в Одесі.

«Оборонна промисловість має думати не лише про озброєння, а й дивитися трошки далі за зброю і думати, які нові методи (ведення війни. – ред.) потрібні, які чинники важливі – тобто треба швидше, або далі, або більш ефективно, або мати кращу координацію між повітрям, землею та морем. Можливо, потрібне краще навчання. І ось це бачення оборонна промисловість теж має надавати», - сказав Грант.

Читайте також: “Укроборонпром” корпоратизують, щоб зробити успішним – технологічно і фінансово

Він додав, що війну веде командир, який знаходиться на передовій, і йому потрібні нові методи, нові засоби розвідки.

«Він не може взяти всі ці засоби нізвідки – ними має забезпечити Міністерство оборони. Для підтримки цих командирів на передовій дуже багато роблять волонтери, але не система», - констатував полковник британської армії у відставці.

На його думку, для виправлення ситуації оборонна промисловість повинна мати відкриту доктрину щодо методів ведення війни Збройними силами України.

«Якщо в оборонній галузі немає такої доктрини, то вона не може знати, які методи ведення війни треба покращувати», - зауважив Грант.

Він також звернув увагу на важливість того, хто вирішує, яким чином ефективніше витрачати оборонний бюджет, «бо те, що є зараз, не працює».

Читайте також: Реформа Укроборонпрому: посли G7 закликають не зволікати з впровадженням закону

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в концерт-холі «Сади перемоги» у п'ятницю стартував форум «Ефективна промисловість для обороноздатності». Організаторами форуму є Львівський безпековий форум та державний концерн «Укроборонпром».

Форум стане першою публічною дискусією про виклики і спроможності оборонної промисловості України, зокрема про те, як має відбуватися запланована реформа оборонно-промислового комплексу, виходячи з потреб української армії, декларованого наближення до стандартів НАТО та жорстких умов міжнародної конкуренції.

Форум відбудеться у змішаному форматі, тож усі охочі можуть долучитися до обговорення через платформу ZOOM. Форум також транслюватиметься на сторінках у Фейсбуці та Ютуб-каналах організаторів.

Форум пройде за підтримки НАТО, Трасту Чорного моря Німецького фонду Маршала та Фонду Ганса Зайделя в Україні, а також за сприяння Одеської обласної державної адміністрації та Державного університету «Одеська Політехніка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-