До Харкова доправили чотирьох поранених бійців, один – на апараті ШВЛ

До Харкова доправили чотирьох поранених бійців, один – на апараті ШВЛ

Укрінформ
До шпиталю в Харкові доправили чотирьох бійців, які дістали поранення 13 липня на Луганщині, один з них – у важкому стані, знаходиться на апараті штучної вентиляції легенів.

Про це повідомив на брифінгу провідний хірург Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Сергій Шипілов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні до нас доставлено аеромедичною евакуацією четверо поранених з Луганщини, де вони отримали поранення внаслідок артобстрілу вчора ввечері. Стан трьох оцінюється як середньої важкості, вони отримали акубаротравму та чисельні осколкові поранення м’яких тканин кінцівок. І один поранений – на штучній вентиляції легенів, у важкому стані. В нього важке поєднане поранення шиї, грудної клітки з важким масивним ушкодженням лівої легені з наявністю декількох осколків і осколкове поранення нижніх кінцівок із вогнепальним переломом малогомілкової кістки», - розповів Шипілов.

За його словами, тяжкому пацієнтові проводять оперативне втручання: вже видалили два крупних осколки з лівої легені, на черзі – видалення осколка з шиї та обробка на нижній кінцівці.

«Виконали малоінвазивне втручання, видалили два осколки, зашили легеню, для того, щоб запобігти ускладненням», - зазначив хірург.

Щодо інших трьох поранених, то їм надали допомогу в Сєвєродонецьку, в харківському шпиталі проводять перев’язки. Один поранений має черепно-мозкову травму з пошкодженням слухового апарату. Загрози життю немає.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 13 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, загинув український військовий, п'ятеро поранено, ще один отримав бойове травмування.

Фото Дмитра Горбунова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-