У Збройних силах готуються до протидії штаму DELTA

У Збройних силах готуються до протидії штаму DELTA

Ексклюзив
Укрінформ
У Збройних силах України триває підготовка до протидії поширенню нового штаму коронавірусу DELTA.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних сил ЗСУ полковник медичної служби Андрій Галушка.

«Ми очікуємо на появу штаму DELTA у серпні, відтак уже сьогодні проводимо необхідні превентивні заходи: інформуємо особовий склад про новий штам, створюємо запаси майна, медичного обладнання, готуємо госпітальні приміщення, проводимо вакцинацію медичного персоналу військових лікувальних закладів», – зазначив головний військовий медик.

За його словами, на сьогодні вакциновано 4425 військових медиків.

Галушка також повідомив, що епідемічну ситуацію серед військовослужбовців у районі проведення операції Об’єднаних сил вдається тримати під контролем завдяки вакцинації особового складу перед ротацією та обсерваційним заходам.

«За весь період пандемії на коронавірусну інфекцію в ООС захворіло 1800 військовослужбовців Збройних сил України», – зазначив він.

Від початку вакцинальної кампанії у ЗСУ 92 483 особи отримали першу дозу вакцини, половину з них щеплено другою дозою.

Читайте також: В Україні вже понад 2,1 мільйона осіб вакцинували від COVID-19

Т.в.о. командувача Медсил зазначив: «В останні місяці показники вакцинації в Збройних силах значно підвищилися порівняно з початком кампанії. Тільки за минулу добу, хоч це і неділя, щеплено 681 особу. Ще навесні було багато недовіри до імунізації проти COVID, міфів, фейків. Зараз ситуація кардинально змінилася, і вакцинація особового складу Збройних сил України проходить гарними темпами. Ми щодня фіксуємо приріст охочих зробити щеплення, і маємо можливість це забезпечити».

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 5 липня, в ЗСУ на гостру респіраторну хворобу COVID-19 хворіло 37 осіб. Нових випадків захворювання не виявлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-