Зеленський на борту есмінця поспілкувався з командувачем 6-го флоту ВМС США

Зеленський на борту есмінця поспілкувався з командувачем 6-го флоту ВМС США

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Одещину відвідав есмінець «Росс» Військо-морських сил США, який бере участь у міжнародних навчаннях «Сі Бриз – 2021».

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, Президент ознайомився з обладнанням та озброєнням судна, а також поспілкувався на борту есмінця з командувачем 6-го флоту Військово-морських сил США віцеадміралом Юджином Блеком.

Зокрема, Зеленський назвав символічним те, що в один день відзначаються День ВМС України та День незалежності США.

Читайте також: Сучасні кораблі, озброєння та ракети: Зеленський розповів про плани модернізації ВМС

«Я вважаю, що ці дві події пов'язані між собою. Адже сьогодні Україна відстоює свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність на сході. І ми віримо, що завдяки підтримці наших партнерів, Сполучених Штатів Америки, і на суші, і на воді, і в повітрі зможемо більш упевнено та успішно захищати нашу незалежність», – зазначив глава держави.

Президент висловив переконання, що цьогорічні наймасштабніші за всю історію навчання «Сі Бриз» є сигналом того, що Україна не залишається наодинці з російською агресією.

Читайте також: США у 2022 році почнуть передачу Україні бойових катерів Mark VI

Зі свого боку віцеадмірал Юджин Блек наголосив, що для американських військових велика честь вітати на борту есмінця Президента країни, яка бореться за свою незалежність.

Він зазначив, що під час навчань «Сі Бриз – 2021» відпрацьовується багато елементів для досягнення взаємосумісності, що є дуже важливим для взаємодії українських та американських військових на суші, на морі та в повітрі.

Як повідомлялося, 4 липня Президент Володимир Зеленський в Одесі взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Військово-морських сил Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-