У Штабі ООС говорять про майже 13 тисяч прибулих з окупованої території за тиждень

У Штабі ООС говорять про майже 13 тисяч прибулих з окупованої території за тиждень

Укрінформ
За тиждень через контрольні пункти в'їзду-виїзду з тимчасово окупованої території України на підконтрольну уряду прибули 12,7 тис. осіб, у зворотному напрямку - 13,3 тис. осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр штабу ООС у Фейсбуці.

"За рішенням командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Пасажиропотік у ньому в порівнянні з минулим тижнем збільшився на 50%. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України прослідувало 13 255 осіб, а на контрольовану територію – 12 702 особи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пасажиропотік у «Станиці Луганській» збільшився на 50% - штаб ООС

Зазначається, що навпроти КПВВ "Новотроїцьке" окупанти розблоковують рух тільки для окремих громадян двічі на тиждень - у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 780 осіб та 135 транспортних засобів.

Штаб ООС повідомляє, що російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 30 осіб, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Крім того, прикордонники виявили 3 громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Читайте також: Тенденцій до розблокування роботи КПВВ на сході України немає — правозахисник

Як повідомлялося, для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій України, з 17 червня скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки.

Із березня 2020 року угруповання «ЛНР-ДНР», попри відкриття КПВВ на лінії зіткнення з української сторони, продовжують їх блокувати. В результаті жителі непідконтрольних територій змушені виїжджати через Росію, щоб потрапити на підконтрольну Україні територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-