Чорне море ніколи не було й не буде «російським озером» - Данілов

Чорне море ніколи не було й не буде «російським озером» - Данілов

Укрінформ
Подарований українській делегації принт першої у світі британської карти Чорного моря засвідчує, що воно ніколи не було «російським озером».

Про це у Фейсбуці написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає Укрінформ.

«Вчора під час урочистого прийому з нагоди прибуття есмінця HMS Defender (D36) Королівського військово-морського флоту Великої Британії до порту Одеси, куди я мав честь бути запрошеним, отримав унікальний подарунок. Капітан HMS Defender Вінс Оуен вручив мені історичний принт першої у світі британської карти Чорного моря. Ця пам‘ятна річ ще раз нагадує нам про те, що Чорне море ніколи не було й не має бути «російським озером», як би цього не хотілося нашому сусідові-агресору», - зазначив Данілов.

Читайте також: Україна купить у Британії два бойових протимінних кораблі - ЗМІ

Він повідомив, що мав нагоду зустрітися з першим морським лордом, начальником військово-морського штабу Королівських ВМС Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіном, першим заступником міністра оборони Великої Британії Джеремі Квіном та Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

"Саме за прямої військово-політичної підтримки Великої Британії Україна минулого року отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями. Велика Ббританія є нашим добрим другом та партнером, незмінно підтримує наші євроатлантичні прагнення, територіальну цілісність та незалежність", - зазначив секретар РНБО.

Читайте також: У Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн

Данілов висловив сподівання щодо розвитку двосторонньої співпраці. На його думку, перспективними є активізація діяльності Багатонаціональної тренувальної місії з розвитку спроможностей ВМС ЗСУ під керівництвом Великої Британії та долучення до неї держав-партнерів, розширення участі британських представників у навчаннях на території України, забезпечення військової присутності сил та засобів ЗС Велик0ї Ббританії в Чорноморському регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня заступник міністра оборони Олександр Миронюк і міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін підписали меморандум про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України. Документ передбачає спільне проєктування та будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-