Лінію зіткнення цього тижня перетнули два дрони окупантів - штаб ООС

Лінію зіткнення цього тижня перетнули два дрони окупантів - штаб ООС

Укрінформ
Російські окупаційні війська двічі застосували БПЛА типу «Орлан-10» та перетнули лінію розмежування, порушивши домовленості від 22 липня 2020 року про заборону на наступальні та диверсійно-розвідувальні дії, а також заборону на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Українська сторона СЦКК повідомляє, що 14-15 червня поточного року зафіксовано два випадки застосування збройними формуваннями РФ БПЛА типу «Орлан-10». Їх особливостями є демонстративний провокаційний характер, багаторазовий перетин лінії розмежування, ігнорування повідомлень в рамках координаційного механізму щодо порушення режиму припинення вогню. Зокрема, пункту про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020 «про заборону на наступальні та диверсійно-розвідувальні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін»», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бойовики збили дрон ОБСЄ на окупованій Донеччині

Як зазначається, українська сторона СЦКК має всі підстави вважати, що збільшення випадків застосування збройними формуваннями РФ БПЛА тісно пов'язане зі збільшенням кількості випадків глушіння сигналу БПЛА Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

В пресслужбі також повідомили, що виходячи з даних, опублікованих у звітах СММ ОБСЄ, за період з 16 травня до 6 червня зафіксовано 141 випадок застосування засобів радіоелектронних перешкод, в тому числі над підконтрольною уряду України територією – 79 (56%), над тимчасово окупованою територією України – 62 (44%). Та підкреслили, що зазначені дії збройних формувань РФ мають цілеспрямований характер і забезпечуються застосуванням станцій РЕБ російського виробництва.

Підтвердженням цього є черговий факт виявлення СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території станції РЕБ російського виробництва РБ-636 «Свет-КУ». Такі дії підтверджують небажання збройних формувань РФ дотримуватися домовленостей, досягнутих в рамках ТКГ та спрямовані на подальше загострення ситуації по всій лінії розмежування сторін, повідомили в штабі.

Читайте також: Сили ООС «заглушили» ворожий дрон, що перетнув лінію розмежування

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська минулої доби 9 разів відкривали вогонь у районі проведення операції Об’єднаних сил, після опівночі зафіксовано одне порушення режиму «тиші». Поранення отримав український військовослужбовець.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-