У Берліні не коментують можливість долучення США до «Норманді»

У Берліні не коментують можливість долучення США до «Норманді»

Укрінформ
Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт не дав прямої відповіді на запитання щодо ставлення Берліна до пропозиції Києва розширити коло перемовників щодо врегулювання ситуації на Сході України за рахунок Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На брифінгу у середу Зайберт заявив: «Політичні та дипломатичні зусилля, яких докладають Німеччина та Франція з 2014 року з метою врегулювання конфлікту на Сході України мирними засобами, завжди у тісному узгодженні з урядом у Вашингтоні».

На уточнювальне запитання, чи підтримують у Берліні ідею розширення кола учасників нормандського формату, до якого належать ФРН, Франція, Україна, Росія, речник зазначив, що «йому нічого додати».

Читайте також: Берлін не виключає нових санкцій проти РФ через справу Навального

Зайберт нагадав, що на нещодавньому саміті G7 йшлося про те, чого країни Групи, зокрема і Німеччина, очікують від Москви.

«Ми очікуємо конструктивної участі Росії, наприклад, у політичному врегулюванні конфлікту в Україні шляхом повного виконання пакету Мінських угод. Росія це знає, ми також завжди це доносимо до російського керівництва нашими каналами», - сказав речник німецького уряду.

Читайте також: Проведення «нормандського» саміту не хоче тільки Росія – Жовква

Він також зазначив, що канцлер ФРН Ангела Меркель схвалює ініціативу американського президента провести прямі переговори з російським лідером.

Читайте також: Санкції ЄС проти Лукашенка і К° включають обмеження в'їзду та замороження рахунків

Як повідомлялося, 16 червня у Женеві проходить зустріч президентів США та РФ Джо Байдена та Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-