Бойовики збили дрон ОБСЄ на окупованій Донеччині

Бойовики збили дрон ОБСЄ на окупованій Донеччині

Укрінформ
СММ ОБСЄ втратила мінібезпілотник на окупованій Донеччині після того, як його було "заглушено" та обстріляно над позиціями бойовиків збройних формувань РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №138/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 16 червня 2021 року.

"Перебуваючи на західній околиці н.п. Веселе (непідконтрольний урядові, 9 км на північний захід від Донецька) та керуючи БПЛА малого радіуса дії, про політ якого повідомлялося заздалегідь, спостерігачі чули 10 пострілів зі стрілецької зброї на відстані близько 0,8–1 км на північний захід", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти глушать безпілотники, щоб звинуватити в цьому українську сторону – штаб ООС

За оцінкою СММ, вогонь вівся у напрямку БПЛА, що пролітав над позиціями збройних формувань РФ приблизно за 900 м на північ від місцеперебування патруля.

"Після цього команда Місії втратила просторовий контроль над літальним апаратом. Спостерігачі не змогли повернути БПЛА та залишили цей район. Крім того, під час польоту БПЛА зазнавав впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння)", - зазначається у звіті.

Читайте також: Бойовики обстріляли дрон ОБСЄ на окупованій частині Луганщини

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня бойовики російських збройних формувань у Василівці, що на окупованій Донеччині, обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ, а також здійснювали глушіння його сигналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-