Росія перекидає в ОРДЛО міномети, безпілотники та боєприпаси – Цимбалюк

Росія перекидає в ОРДЛО міномети, безпілотники та боєприпаси – Цимбалюк

Укрінформ
Протягом двох місяців Росія поставила на території окремих районів Донецької та Луганської областей 3 ​​залізничні вагони і 34 автомобілі з боєприпасами, міномети, системи РЕБ "Тритон" та "Леер-3", а також 84 цистерни з пальним.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

"За два місяці, з 18 березня по 20 травня, російська сторона поставила 3 ​​залізничні вагони з боєприпасами, 34 автомобілі з боєприпасами, міномети, БПЛА, міни та системи радіоелектронної боротьби "Тритон" та "Леер-3", а також 84 цистерни з паливно-мастильними матеріалами", - заявив дипломат.

За його словами, з огляду на це зрозуміло, чому Росія так рішуче виступає проти будь-яких кроків, спрямованих на підвищення моніторингу українсько-російського державного кордону з боку ОБСЄ.

Цимбалюк також звернув увагу іноземних дипломатів на те, що минулого тижня СММ зафіксувала 139 одиниць важкого озброєння на полігонах на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ повідомили про артилерію окупантів біля Тернового

Очільник місії України в ОБСЄ наголосив, що непередбачувані військові наміри російської сторони залишаються серйозним викликом для безпеки України. "Небажання російської сторони забезпечити необхідну військову прозорість, у тому числі згідно з Віденським документом 2011 року, лише додає причин для занепокоєння", - сказав Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, протягом травня збройні формування РФ на Сході України здійснили 271 обстріл, внаслідок чого четверо українських військових загинули, 18 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-