Президент пропонує збільшити чисельність ЗСУ

Президент пропонує збільшити чисельність ЗСУ

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подав на розгляд Верховної Ради законопроєкт про збільшення чисельності Збройних Сил у зв'язку з ухваленням Закону України «Про основи національного спротиву».

Текст проєкту закону оприлюднено на сайті парламенту, передає Укрінформ.

Зазначається, що проєкт закону визначено Президентом як невідкладний.

У пояснювальній записці зазначається, що цілями та завданнями законопроєкту є збільшення чисельності Збройних Сил України з метою створення та забезпечення функціонування окремого роду сил – Сил територіальної оборони ЗСУ, а також розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ в інтересах формування руху опору.

Читайте також: Президент пропонує Раді визначити засади національного спротиву

Законопроєктом пропонується на законодавчому рівні збільшити чисельність ЗСУ на 11 тис. військовослужбовців для забезпечення функціонування окремого роду сил ЗСУ – Сил територіальної оборони, а також подальшої розбудови системи руху опору.

Очікується, що ухвалення законодавчого акту дасть змогу вирішити завдання щодо удосконалення порядку організації та функціонування територіальної оборони на загальнодержавному, регіональному та місцевому рівнях; розгортання комплексної та системної підготовки громадян України до національного спротиву.

Фото: Аліна Комарова, Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-