В Авдіївку і Торецьк доставили гуманітарний вантаж від Латвії

В Авдіївку і Торецьк доставили гуманітарний вантаж від Латвії

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці Національної гвардії доставили в Авдіївку і Торецьк Донецької області гуманітарний вантаж, який передала Латвійська Республіка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Нове медичне обладнання отримала центральна міська лікарня Торецька – єдина лікарня у цьому прифронтовому місті.

"Нам привезли мультифункціональні ліжка, які нам дуже потрібні, адже ті, які у нас є, у вкрай поганому стані. Оновлене обладнання отримає також і неврологічне відділення. Дякую іноземній делегації за гуманітарну допомогу", – сказав керівник лікарні Сергій Халаімов.

Читайте також: Разумков розповів про поїздку з латвійською колегою на Донеччину

Другу частину гуманітарного вантажу доставили в Авдіївку та передали військово-цивільній адміністрації. Далі речі будуть розподілені між місцевими жителями.

Читайте також: Латвія закликає ЄС до спільної позиції зі США щодо ескалації біля українського кордону

"Хотів би подякувати латвійській стороні за гуманітарну допомогу жителям нашого міста, яке вже восьмий рік страждає від наслідків війни з Російською Федерацією. Також би хотілося подякувати Національній гвардії України за допомогу з доставкою вантажів", – наголосив керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

В ООС нагадали, що 19 травня у Краматорську пройшла передача гуманітарного вантажу, сформованого за ініціативою Збройних сил Латвії та зібраного силами спонсорів і волонтерських організацій європейських країн для жителів прифронтових населених пунктів.

"Цього разу загальна вага гуманітарної допомоги, яку транспортували гвардійці, склала близько 10 тонн. Більша частина вантажу – це різносезонний одяг для дітей і дорослих та медичне обладнання", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня на брифінгу в Авдіївції спікер Сейму Латвії Інара Мурнієце заявила, що Латвійська Республіка як країна ЄС та член НАТО завжди готова допомагати Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-