ОБСЄ за добу нарахувала 233 порушення «тиші» на сході України

ОБСЄ за добу нарахувала 233 порушення «тиші» на сході України

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом вівторка, 18 травня, 196 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 37 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоденному звіті №114/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 19 травня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 196 порушень режиму припинення вогню, зокрема 67 вибухів невизначеного походження. Більшість порушень, зокрема більшість вибухів, сталася західніше н. п. Горлівка", - йдеться у звіті.

Спостерігачі нагадують, що протягом попереднього звітного періоду на Донеччині було зафіксовано 52 такі порушення.

Читайте також: Окупанти глушать безпілотники ОБСЄ, аби приховати перекидання озброєння РФ – штаб

"У Луганській області Місія зафіксувала 37 порушень режиму припинення вогню, зокрема 8 вибухів невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Усі ці порушення сталися північніше н. п. Дачне (непідконтрольний урядові, 47 км на захід від Луганська); а також південно-східніше Попасної (підконтрольна урядові, 69 км на захід від Луганська), зокрема деякі поблизу ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на захід від Луганська).

Протягом попереднього звітного періоду на Луганщині було зафіксовано 50 порушень "тиші".

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ про обстріл Катеринівки з російського вогнемета

Загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня і до кінця звітного періоду СММ зафіксувала в Донецькій і Луганській областях щонайменше 28 771 порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-