Українська армія готова до відсічі збройної агресії на 100% - Хомчак

Українська армія готова до відсічі збройної агресії на 100% - Хомчак

Укрінформ
ЗСУ та інші сили оборони готові до відсічі збройної агресії з боку РФ на 100%. 

Про це головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак сказав в рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У військовому відношенні ЗСУ та інші складові сектору безпеки та оборони сьогодні готові до відсічі збройної агресії. Я із впевненістю скажу, що готові на 100 відсотків. Але коли починається бій, ти не можеш спрогнозувати сьогодні, сидячи за цим столом, як воно буде йти. Це покаже тільки бій», - пояснив Хомчак.

Читайте також: Хомчак розповів про плани ЗСУ щодо контрактників і резервістів

За його словами, українська армія має досвід збройної боротьби 7 років.

І «я з усією відповідальністю кажу, що ми готові до будь-яких дій противника щодо нашої держави», - наголосив він.

За його словами, кремлівська влада нарощує свій воєнний потенціал, проводить кампанії з дискредитації України та її збройних сил з метою виправдання можливої широкомасштабної військової операції, а також веде інформаційну війну з подальшим звинуваченням України.

Читайте також: Москва дедалі частіше «грає м'язами», але шантаж не змінить курс України до НАТО – Хомчак

ЗСУ "готові до адекватної відповіді як у разі ескалації конфлікту в районі проведення операції Об’єднаних сил, так і у випадку ускладнення воєнно-політичної та воєнно-стратегічної обстановки навколо України", підкреслив головнокомандувач.

Крім того, він наголосив, що ЗСУ активно сприяють реалізації євроатлантичного курсу держави. «Ми активізували військовий діалог з Альянсом на стратегічному рівні та поглибили співпрацю у Чорноморському регіоні. Водночас євроатлантичні прагнення України сприймаються Російською Федерацією як виклик та загроза своїм національним інтересам», - додав Хомчак.

Читайте також: Таран назвав Росію головною загрозою нацбезпеці України

Як повідомлялося, Росія оголосила про відведення своїх військ від кордонів України під приводом "успішного завершення навчань", але водночас залишає власну військову присутність та технічні засоби навколо кордонів України та на тимчасово окупованих територіях сходу України та Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-