Місія ОБСЄ повідомила про танки й артилерію на «парадах» окупантів у Донецьку і Луганську

Місія ОБСЄ повідомила про танки й артилерію на «парадах» окупантів у Донецьку і Луганську

Укрінформ
На так званих "військових парадах", які пройшли 9 травня в тимчасово окупованих Донецьку та Луганську, військова техніка знаходилася у порушення Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 106/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 травня 2021 року.

"Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення: 6 танків, 11 протитанкових гармат, 40 гаубиць, 12 реактивних систем залпового вогню, 3 зенітні ракетні комплекси та 3 протитанкові ракетні комплекси в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей, а саме під час «військового параду» в житловому кварталі Донецька та на території аеродрому біля н. п. Переможне (19 км на південь від Луганська)", - йдеться у звіті.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала на вихідних 186 порушень «тиші» на сході України

Крім того, за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння Місія виявила 24 танки, 4 міномети і 10 зенітних ракетних комплексів на території того ж аеродрому під Луганськом.

Як відомо, російські окупаційні війська провели 9 травня так звані "військові паради" у тимчасово окупованих українських містах Донецьк та Луганськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-