В ТКГ документ про контроль над режимом «тиші» ще не обговорювали - Кравчук

В ТКГ документ про контроль над режимом «тиші» ще не обговорювали - Кравчук

Укрінформ
27 квітня робоча підгрупа в складі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) не розглядала документ щодо посилення контролю над дотриманням режиму припинення вогню на Сході України. Його підсумковий розгляд планується завтра.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявив очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, передає Укрінформ.

"Річ у тому, що підгрупа не приймає остаточного рішення. Є чотири підгрупи в складі ТКГ: політична, з питань безпеки, гуманітарна та економічна. Вони створені для того, щоб готувати порядок денний, який буде розглядатися на засіданні спільної Тристоронньої контактної групи. Вони працюють. А рішення буде прийматися завтра", — сказав Кравчук.

Читайте також: Зеленський розраховує, що на ТКГ «перезавантажать» режим припинення вогню

Він зазначив, що поки остаточно не вдалося домовитися з питання припинення вогню на Донбасі та ухвалення додаткового механізму контролю над дотриманням режиму тиші. Проте стосовно цих питань у Кравчука позитивні очікування.

"Позитивні очікування. Тому що йде процес обговорення, не відштовхування питання. У нас рідко таке було на робочих підгрупах, коли теми обговорювалися. Останнім часом, у всякому разі. А зараз ось ця тема обговорюється", — пояснив він.

Читайте також: ТКГ у середу обговорить порушення режиму «тиші» та обмін полоненими

Всі базові питання будуть розглянуті на завтрашньому засіданні Тристоронній контактної групи на рівні делегацій України, Росії, за участю ОБСЄ.

"Засідання ТКГ буде завтра, 28 квітня. І тільки завтра буде остаточне рішення щодо припинення вогню та щодо ухвалення координаційного механізму контролю над дотриманням режиму тиші", — уклав очільник української делегації в ТКГ.

Як раніше повідомляло агентство, тристороння контактна група на своєму засіданні у середу, 28 квітня, має обговорити питання щодо порушення режиму припинення вогню з боку окупантів, відновлення роботи КПВВ та обмін утримуваними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-