Окупанти тричі порушили «тишу» поблизу Південного і Пісків

Окупанти тричі порушили «тишу» поблизу Південного і Пісків

Укрінформ
Протягом поточної доби, 25 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано три порушення російськими окупаційними військами режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресслужба ОС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається у вечірньому зведенні, поблизу селища Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем, а неподалік Пісків двічі здійснили обстріли з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

"Бойових втрат серед наших захисників немає", - зауважили у пресслужбі.

Водночас Українська сторона СЦКК заявляє, що в інформаційному просторі на тимчасово окупованих територіях "ширяться панічні чутки щодо обстрілів населених пунктів, які начебто ведуться Збройними силами України із застосуванням забороненого озброєння, а саме артилерійських систем".

Читайте також: Окупанти постійно перешкоджають роботі ОБСЄ, щоб приховати порушення – ООС

"Зазначена інформація є нічим іншим як грубою провокацією російських пропагандистів, спрямованою на дезінформацію місцевого населення та розпалення конфлікту. При цьому окупанти вдаються до грубих порушень міжнародного гуманітарного права, ведучи провокаційні обстріли з міської забудови", - заявили в СЦКК.

Наголошується, що про всі ці випадки Українська сторона СЦКК оперативно інформує СММ ОБСЄ з наданням неспростовних доказів порушень.

Збройні сили України дотримуються режиму припинення вогню, виконуючи свої зобов'язання відповідно до раніше досягнутих домовленостей, заявляють в СЦКК.

Як повідомлялося, протягом доби 24 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-