Окупанти стріляють із мінометів і ПТРК - вісім порушень «тиші» від початку доби

Окупанти стріляють із мінометів і ПТРК - вісім порушень «тиші» від початку доби

Укрінформ
Станом на 12.00 23 квітня на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню. Наразі втрат серед особового складу ЗСУ немає.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік.

«Від початку поточної доби, станом на 12 годину, було зафіксовано вісім випадків порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації. Так, неподалік населених пунктів Новоселівка та Шуми противник відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, а біля Новгородського — з мінометів 82- калібру. Поблизу Авдіївки противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів», - сказала речниця.

Читайте також: Окупанти звинуватили військових в «обстрілі» під Горлівкою – у СЦКК відповіли на провокацію

Крім того, біля Південного ворог застосував протитанковий ракетний комплекс. А неподалік населених пунктів Мар’їнка та Піски противник вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За словами Сальнік, бойових втрат серед українських захисників від початку поточної доби немає.

Читайте також: Денісова: Через агресію РФ на Сході цьогоріч семеро цивільних загинули, 10 – поранені

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона СЦКК підготувала ноту протесту на адресу голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо провокаційних дій збройних формувань ОРДЛО. Йдеться про різке зростання протягом останніх тижнів кількості збройних провокацій з районів околиць Донецька та Горлівки.

Українська сторона СЦКК категорично спростувала звинувачення в обстрілі та наголосила, що подібні провокації та фейки покликані підтримувати загарбницьку стратегію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-