Окупанти звинуватили військових в «обстрілі» під Горлівкою – у СЦКК відповіли на провокацію

Окупанти звинуватили військових в «обстрілі» під Горлівкою – у СЦКК відповіли на провокацію

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін направила ноту протесту на адресу голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо провокаційних дій збройних формувань ОРДЛО.

Як передає Укрінформ з посиланням на сторінку у Фейсбуці операції Об'єднаних сил, про це заявляє українська сторона СЦКК.

«Протягом останніх тижнів кількість збройних провокацій з районів околиць Донецька та Горлівки різко збільшилась. При чому пропорційно збільшується калібр забороненого Мінськими домовленостями озброєння, яке майже в кожному обстрілі, застосовують окупанти. Не досягнувши бажаного результату, а саме відкриття вогню у відповідь зі сторони Збройних сил України, куратори найманців намагаються у будь-який спосіб добитися ескалації конфлікту», - ідеться в повідомленні.

Крім того, 23 квітня о 07:15, відверто маніпулюючи координаційним механізмом через СММ ОБСЄ та даючи хибні обіцянки припинити вогонь, окупанти звинуватили ЗСУ у здійсненні «обстрілу» району населеного пункту Шахти 6,7, що біля Горлівки, із застосуванням артилерії калібру 152 мм.

Читайте також: Уздовж усієї лінії розмежування розгорнули спостережні групи української сторони СЦКК

«Зазначене звинувачення, враховуючи прагнення Уряду України імплементувати ініціативи мирного вирішення конфлікту є безпрецедентним прикладом втрати здорового глузду країною-агресором та її найманцями, відвертою та цинічною провокацією, спрямованою на зрив раніше досягнутих домовленостей», - наголошується в повідомленні.

Своєю чергою, українська сторона СЦКК категорично спростовує звинувачення в обстрілі та наголошує, що подібні провокації та фейки покликані підтримувати загарбницьку стратегію Росії.

«Збройні сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню, відповідна техніка та озброєння знаходяться в районах зберігання за лініями відведення відповідно до Мінських домовленостей. Курс Уряду України на вирішення конфлікту виключно дипломатичним шляхом залишається незмінним, а ЗСУ, у свою чергу, неухильно дотримуються усіх, визначених Мінськими домовленостями, вимог», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує численні випадки глушіння сигналу безпілотних літальних апаратів місії у зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-