Агресія РФ на сході України: поліція звинувачує п'ятьох чехів у причетності до тероризму

Агресія РФ на сході України: поліція звинувачує п'ятьох чехів у причетності до тероризму

Укрінформ
Національний центр боротьби з організованою злочинністю кримінальної поліції та слідчої служби Чеської Республіки (NCOZ) розслідує справу п’яти затриманих раніше цього тижня громадян ЧР, яких підозрює у причетності до боїв на сході України за ознаками тероризму.

Про це, як повідомляє Укрінформ, йдеться в оновленій інформації на сайті поліції.

Національний центр боротьби з організованою злочинністю 22 квітня «порушив кримінальне провадження проти п’яти фізичних осіб і однієї юридичної особи за злочинами «теракт», «участь у терористичному угрупованні», «фінансування тероризму» та «підтримка та пропаганда тероризму».

Зараз слідчі карного розшуку NCOZ допитують підозрюваних та свідків.

Кримінальне провадження контролюється Верховною прокуратурою в Празі.

Слідчі виходять з того, що затримані громадяни Чехії їздили воювати в Україну на боці проросійських бойовиків або організовували такі вояжі в зону конфлікту.

Генеральний прокурор Мартін Біли запропонував затримати на час проведення слідства трьох з п'яти обвинувачених на тій підставі, що вони можуть зникнути або чинити вплив на свідків.

Читайте також: У Чехії затримали п'ятьох осіб за організацію поїздок бойовиків на схід України

У разі доведення вини, обвинуваченим може загрожувати до 20 років в'язниці за злочин теракту, до 12 років - за фінансування тероризму, 15 років за ґратами передбачені за підтримку та пропаганду тероризму.

Як повідомлялося, п’ятьох людей було затримано минулої середи під час масштабної поліцейської операції. ЗМІ пов’язали це з видворенням із Праги резидентів СЗР і ГРУ, які ніби заохочували відправку чехів на схід України, однак у поліції запевнили, що це не пов’язані між собою справи.

Раніше чеські суди розглянули кілька справ, пов’язаних з участю чехів у боях на сході України на боці бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-