Окупанти сім разів порушили «тишу», загинув український військовий

Окупанти сім разів порушили «тишу», загинув український військовий

Укрінформ
Російські окупаційні війська станом на 17:00 22 квітня сім разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил. Унаслідок обстрілів один український захисник отримав поранення, несумісне з життям.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«З початку цієї доби зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення, не сумісне з життям», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти постійно перешкоджають роботі ОБСЄ, щоб приховати порушення – ООС

Зокрема, зазначається, що неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та протитанкової гармати, а біля селища Зайцеве – з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Красногорівки загарбники відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. З протитанкових ракетних комплексів окупанти обстріляли позиції українських захисників поблизу населеного пункту Шуми.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Крім того, поблизу Пісків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Майорська противник вів вогонь по українських позиціях з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Читайте також: Окупантів побачили на колишніх українських позиціях біля Золотого – місія ОБСЄ

Дії російських окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватися існуючих домовленостей про режим припинення вогню, наголосили в пресслужбі.

У штабі ООС також повідомили, що в районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 7 гектарів території та передали на знищення 97 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-окупаційні війська за минулу добу, 21 квітня, вісім разів порушили режим припинення вогню на сході України. Бойових втрат серед українських бійців не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-