Представники парламентів України, Литви та Польщі у спільній заяві засудили агресію РФ

Представники парламентів України, Литви та Польщі у спільній заяві засудили агресію РФ

Укрінформ
У Широкиному на Донеччині представники трьох парламентів - України, Польщі та Литви - виголосили спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Донецької ОДА.

Зокрема, віцеспікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударґас заявив під час відвідин прифронтового Широкиного, що війна на Донбасі – це не двосторонній конфлікт, а агресія Росії.

«Браття, ви не самі. Ми на власні очі сьогодні побачили проблему, яка є не лише вашою проблемою, а й проблемою всієї Європи і всього світу. Це не двосторонній конфлікт, це агресія однієї сторони, і ця сторона - Росія. Ми хочемо об'єднати усі наші зусилля, щоб цей конфлікт був погашений, і щоб Україна відновила цілісність своїх кордонів. Ми побачили сьогодні страшну картину, і разом маємо це зупинити», - сказав Саударґас, підсумовуючи перший день візиту віцеспікерів українського, польського та литовського парламентів до Донецької області.

Читайте також: Польща підтримає дії, які не дозволять Росії нарощувати ескалацію - Бюро нацбезпеки

Його підтримала віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата Гошевська.

«На жаль, я бачила вже не одну війну. Я спостерігала війну не лише тут, в Україні, а й у Грузії. На мою думку, їх об'єднує дві речі: страшна гнітюча тиша, яка панує зараз там, де колись вирувало життя; і винуватець цього - Російська Федерація, саме вона принесла біль, руйнування і спустошення на ці землі», - сказала Гошевська.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував усім військовим - від рядових до генералів, які надійно обороняють Україну від агресора.

Читайте також: Парламентарії Польщі та Литви відвідали Маріуполь

В ОДА повідомили, що перший заступник Голови ВР України Руслан Стефанчук, віцемаршалок Сейму Республіки Польща Малгожата Гошевська, віцеспікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударґас також відвідали Маріупольський порт, КПВВ «Гнутове» та селище Широкине.

Як повідомляв Укрінформ, європейські парламентарії 21 квітня здійснюють робочу поїздку на Донеччину, щоб на власні очі побачити та дати оцінку ситуації на сході України, обговорити питання міжпарламентського безпекового співробітництва і протидії російській агресії.

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: Путін погрожує світу «жорсткою відповіддю», якщо хтось перетне «червону межу»

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Україною, Литвою та Польщею, заснована 28 липня 2020 року. Мета створення платформи – підтримка інтеграції України в Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-