ОБСЄ знову виявила в ОРДЛО невідведені «Гради»

ОБСЄ знову виявила в ОРДЛО невідведені «Гради»

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала 19 квітня 12 реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", які були розміщені в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) з порушенням ліній відведення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 91/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 21 квітня 2021 року.

Згідно зі звітом, БПЛА дальнього радіуса дії Місії зафіксував 6 "Градів" поблизу н. п. Каютине (47 км на північний схід від Донецька), інші шість таких РСЗВ – у н. п. Чорнухине (64 км на південний захід від Луганська).

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала понад 280 порушень «тиші» на Сході України

Крім того, СММ ОБСЄ зафіксувала 18 квітня 42 танки Т-72 на полігоні на полігоні поблизу н. п. Тернове (57 км на схід від Донецька), які були розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння та техніки. На цьому полігоні російських окупаційних військ також знаходилися 23 бойові броньовані машини.

Читайте також: Окупанти відмовилися надавати гарантії безпеки ремонтним бригадам – штаб ООС

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому звіті СММ ОБСЄ також повідомлялося про виявлення 22 невідведених "Градів" в ОРДЛО: 15 реактивних систем залпового вогню було виявлено патрулем Місії поблизу н.п. Хрустальний (кол. Красний Луч; 56 км на південний захід від Луганська), ще 7 БМ-21 "Град" патруль СММ ОБСЄ виявив на аеродромі поблизу н. п. Переможне (19 км на південь від Луганська).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-