Окупанти відмовилися надавати гарантії безпеки ремонтним бригадам – штаб ООС

Окупанти відмовилися надавати гарантії безпеки ремонтним бригадам – штаб ООС

Фото
Укрінформ
У районі проведення ООС Українська сторона СЦКК забезпечує проведення ремонтно-відновлюваних робіт вздовж лінії розмежування на важливих об’єктах інфраструктури. Проте окупанти вдаються до маніпулювання й шантажу, не даючи гарантії безпеки ремонтним бригадам.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«За минулий тиждень, до Української сторони СЦКК надійшло 22 заявки на отримання гарантій безпеки та забезпечення дотримання режиму припинення вогню для відновлення інфраструктури регіону, від керівників підприємств та органів місцевого самоврядування, розташованих на підконтрольній Уряду України території та тимчасово окупованих територіях. Зокрема, військовослужбовці Центру забезпечили гарантії безпеки при будівництві автомобільного мосту поблизу населеного пункту Роти та дообладнання нового колектору для транспортування відходів згідно із заявкою ПрАТ «Бахмутський аграрний союз», поблизу населеного пункту Доломітне», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, також виконано роботи з поточного обслуговування колії та споруд залізничного господарства, а також демонтаж та транспортування колій на залізниці поблизу населених пунктів Вільхове та Попасна, Луганської області.

На об'єктах енергопостачання регіону перевірено цілісність та справність контактних мереж та пристроїв, а також заміна дефектної опори між населеними пунктами Богданівка та Вікторівка, що на Донеччині.

Читайте також: Українські військові обладнують бойові позиції на південному напрямку - Генштаб

Водночас представники збройних формувань Російської Федерації в ОРДЛО вдаються до маніпулювання й відвертого шантажу. Так, 15 березня, через СММ ОБСЄ надійшла заява від ОРДО про відкликання раніше наданих гарантій безпеки на всі ремонтно-відновлювальні роботи до кінця квітня, які були заплановані та погоджені усіма сторонами на підконтрольній Уряду України території.

За оцінкою української сторони СЦКК, зазначені дії окупантів мають спланований характер та, імовірно, будуть використані для "посилення" позиції ОРДЛО під час засідань підгрупи з безпекових питань ТКГ, що відбудуться найближчим часом.

Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ про готовність до подальшої конструктивної співпраці в питаннях відновлення пошкодженої інфраструктури регіону по обидві сторони від лінії розмежування, повідомили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-окупаційні війська минулої доби, 20 квітня, дев'ять разів порушили режим припинення вогню на сході України, з початку цієї доби – ще три.

Фото: ООС / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-