На Донеччині з початку квітня відремонтували понад 90 будинків, пошкоджених окупантами

На Донеччині з початку квітня відремонтували понад 90 будинків, пошкоджених окупантами

Фото, відео
Укрінформ
На Донеччині з 1 квітня 2021 року рятувальники з різних регіонів країни відновили 91 будинок, пошкоджений через бойові дії російськими окупантами.

Як передає Укрінформ, про це 20 квітня повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Донецькій області.

Зазначається, що надзвичайники працюють у населених пунктах Сартанської, Очеретинської, Авдіївської та Мар’їнської військово-цивільних адміністрацій, а також у Бахмутському районі. загалом залучено 150 чоловік особового складу, з яких 30 – це рятувальники Донеччини, а 120 – рятувальники Миколаївщини, Рівненщини, Харківщини, Львівщини, Херсонщини та Черкащини.

На Донеччині ремонтують будинки, пошкоджені обстрілами окупантів / Фото: ДСНС

У повідомленні пояснюється, що більшість власників пошкоджених домівок не в змозі власними силами провести роботи та закупити необхідні матеріали. Окрім того, з причин різних особистих обставин люди не можуть виїхати із прифронтових населених пунктів. Тому питання допомоги та захисту мешканців Донеччини, які постраждали внаслідок бойових дій, є надзвичайно важливим.

Як повідомлялося, Донецькою областю з матеріального обласного резерву закуплені і виділені необхідні будівельні матеріали, які передано ремонтним бригадам, сформованим з працівників ДСНС.

Читайте також: Укравтодор завершить оновлення дороги Лисичанськ – Бахмут у червні цього року

Торік на Донеччині спільними зусиллями працівників ДСНС відновили понад 1300 житлових будинків вздовж усієї лінії розмежування.

Так, з 11 липня 2020 року в прифронтових населених пунктах Донецької області працювали 250 рятувальників із 13 регіонів України, які відновлювали житло, пошкоджене російськими окупантами. 30 вересня фахівці Служби порятунку з інших областей повернулися до місць постійної дислокації, а рятувальники Донеччини продовжували цю роботу до 1 листопада.

Читайте також: У Святогірську оновлюють оздоровчий центр «Перлина Донеччини»

Із початку ведення бойових дій у регіоні на територіях, підконтрольних українській владі, було зруйновано та пошкоджено 13 255 житлових будинків усіх форм власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-