Аваков проінспектував позиції підрозділів МВС на сході України

Аваков проінспектував позиції підрозділів МВС на сході України

Фото
Укрінформ
Ескалація біля українських кордонів є найбільшою з 2015 року, але військові готові дати гідну відсіч Росії.

Як передає Укрінформ з посиланням на МВС України, про це заявив іністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Сьогодні на виконання завдання Генерального штабу та Верховного головнокомандувача Збройних сил України Аваков проінспектував позиції підрозділів системи МВС.

Читайте також: Окупанти втручалися в роботу радіоелектронних мереж ООС на Луганщині

«Сьогодні ми проводимо інспекційну поїздку, яка має на меті проконтролювати ключові функції оборони, які покладені на підрозділи Національної гвардії, а також інші підрозділи системи МВС, які входять в сили ООС. Ми розраховуємо на мирний розвиток подій, уникнути тієї ескалації, яку готують російські найманці та російські збройні сили, але водночас – ми повністю готові захищати наші рубежі», - наголосив Аваков.

За його словами, основне завдання перевірки – визначити всі необхідні заходи для додаткової оборони. Інспекція проходить по всій лінії фронту у Донецькій та Луганській областях.

«З 2015 року це найбільша концентрація ворожих сил біля наших кордонів. А зважаючи на ту істерію та інформаційну атаку, яку проводять російські пропагандисти, можна сміливо сказати, що це найбільша загроза», - зауважив Аваков.

За словами міністра, Україна сподівається на дипломатичне урегулювання ескалації, однак Об’єднані сили готові дати гідну відсіч загарбнику.

«Ми переживаємо не простий період ескалації. Але ми вже не перший рік знаходимось під тиском російського скаженого пса, який стоїть біля наших кордонів. Ми будемо готові. Ми на своїй землі, у нас немає іншого вибору, окрім як захищатися, незалежно від того, як поводитимуться іноземні політики. Ми розраховуємо на дипломатичне урегулювання, але повністю готові до оборони», - сказав він.

Читайте також: Європа і США мають активізуватися, щоб уникнути нової війни проти України - Макрон

Водночас Аваков підкреслив, що окрім військових нарад сьогодні також пройдуть навчання поліцейських по забезпеченню контрдиверсійних дій, а також навчання спільних сил ДСНС та ДПСУ в акваторії Азовського моря по забезпеченню розмінування та всіх додаткових операцій.

Командувач ООС генерал Володимир Кравченко заявив, що всі підрозділи Об’єднаних сил готові до будь-яких дій з боку противника.

Своєю чергою, командир полку Нацгвардії "Азов" Денис Прокопенко підкреслив, що полк перебуває у підвищеній бойовій готовності.

«Особовий склад налаштований рішуче, і в будь-який момент ми готові дати гідну відповідь збройній агресії з боку «Л/ДНР» та Росії. Наше завдання – не допустити того, що відбулося в 2014 році. Ми будемо боротися за звільнення окупованих територій, в тому числі і Криму», - наголосив Прокопенко.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн Євросоюзу мають намір сьогодні, 19 квітня, за участю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби обговорити ситуацію навколо концентрації російських військ на кордонах України.

 Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-