Російські окупанти 18 разів порушили «тишу», поранений боєць ООС

Російські окупанти 18 разів порушили «тишу», поранений боєць ООС

Укрінформ
Упродовж минулої доби було зафіксовано 17 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації, ще одне порушення сталося цієї ночі поблизу Авдіївки.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС, передає Укрінформ.

"Неподалік селища Новомихайлівка противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із протитанкової гармати МТ-12. Біля населених пунктів Майорськ, Новгородське, Зайцеве, Південне, Шуми та Луганське ворог здійснив обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Спецпідрозділи РФ готують провокації на Сході – штаб ООС

Неспокійно було й у передмісті населених пунктів Піски, Широкине, Авдіївка та Водяне. Тут ворог вів обстріли з підствольних, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення. Стан захисника – середнього ступеня важкості. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК", - повідомили у штабі ООС, додавши, що на обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли житлові будинки на Сході України

Також станом на 7 годину ранку, 18 квітня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. "Так, поблизу Авдіївки російські окупанти відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - повідомили військові.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-