Російські окупанти п’ять  разів порушили «тишу», поранений боєць ООС

Російські окупанти п’ять разів порушили «тишу», поранений боєць ООС

Укрінформ
Від початку нинішньої доби російсько-окупаційні війська 5 разів порушили режим «тиші», один український захисник отримав поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у вечірньому зведенні пресслужба ОС у Фейсбуці.

«Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню. З початку цієї доби зафіксовано 5 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зокрема, неподалік селища Новомихайлівка противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із протитанкової гармати МТ-12. У передмісті населених пунктів Луганське, Майорськ та Водяне, що на Донеччині, ворог здійснив обстріл із автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення. Стан захисника – середнього ступеня важкості», - повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Спецпідрозділи РФ готують провокації на Сході – штаб ООС

Там додали, що про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК. А на обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Водночас у пресслужбі наголосили, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Також повідомляється, що в районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 13 гектарів території та передали на знищення 81 вибухонебезпечний предмет.

За минулу добу окупанти 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-