У прифронтовому Опитному вперше за шість років відновили електропостачання

У прифронтовому Опитному вперше за шість років відновили електропостачання

Відео
Укрінформ
На Донеччині відновили електропостачання прифронтового селища Опитне, знеструмленого у 2015 році внаслідок бойових дій російських окупантів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Павло Кириленко.

«Відновили електропостачання у селищі Опитне. Із січня 2015-го року там не було електрики: селище розташоване на лінії розмежування - лінії електропередач були пошкоджені внаслідок обстрілу», - написав очільник області.

Читайте також: Окупанти за добу 21 раз зривали «тишу», під Опитним – з протитанкового ракетного комплексу

Він зазначив, що відновити електропостачання в Опитному не вдавалося протягом шести років через небезпеку: окупаційна влада не підтверджувала режиму тиші, і щойно ремонтники приступали до роботи – з боку проросійських незаконних збройних формувань відкривався вогонь.

Підтвердження режиму тиші через СЦКК вдалося отримати 6 квітня цього року. І одразу ремонтні бригади ДТЕКу приступили до робіт - проклали 3,6 км кабелю, який безкоштовно надала Норвезька рада у справах біженців; установили трансформатор, підключили будинки до електромережі.

«Дякую усім, хто наближав цей день, і тим, хто долучився до відновлювальних робіт – для 38 жителів прифронтового селища сьогодні справжнє свято», - написав Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-