Штати можуть збільшити кількість інструкторів для української армії

Штати можуть збільшити кількість інструкторів для української армії

Укрінформ
США розглянуть питання збільшення кількості американських інструкторів в «Об'єднаній багатонаціональній групі з підготовки – Україна», якщо бачитимуть у цьому потребу для українських Збройних сил.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін на спільному брифінгу з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Центрі бойової підготовки в Яворові.

Вона зазначила, що США постійно стежать за ситуацією в Об’єднаній багатонаціональній групі з підготовки і оцінюють потреби України.

«На постійній основі тут перебувають 160 американських військовослужбовців. Якщо, за нашими оцінками, потреби зміняться і треба буде збільшити їхню кількість, ми розглянемо це питання», - сказала Квін.

Читайте також: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії - Квін

Тимчасова повірена у справах США додала, що метою спільної роботи групи є зробити Збройні сили України оперативно сумісними зі стандартами НАТО.

Читайте також: Навчання на Яворівському полігоні наближають Україну до стандартів НАТО – Шмигаль

Як відомо, «Об'єднана багатонаціональна група з підготовки - Україна» (JMTG-U) є однією з чотирьох тренувальних місій, які діють на території України. Вона була започаткована з 2015 року та дислокується у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині. Наразі до її складу входять понад 300 військовослужбовців з 6 країн. Основу складають військові США та Канади, решту – Литви, Польщі, Данії та Швеції. Загалом у рамках цієї місії підготовлено 1 роту (2015 р.), 9 батальйонів (2016-2017 рр.), 4 батальйонні тактичні групи зі штабами бригад (2018 р.), 4 бригади (у складі: штаб бригади та дві батальйонні тактичні групи).

Читайте також: Баканов обговорив з Квін загрозу через нарощування РФ військ на кордонах

У 2020 році здійснена підготовка чотирьох бригад в повному складі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-