В Об’єднаних силах готові до будь-яких варіантів розвитку подій на сході України

В Об’єднаних силах готові до будь-яких варіантів розвитку подій на сході України

Фото
Укрінформ
Об’єднані сили готові до будь-яких сценаріїв розвитку подій на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник командувача Об’єднаних сил, генерал-майор Віктор Ганущак під час престуру для іноземних журналістів у район проведення ООС у Донецькій та Луганській областях України.

Престур в Авдіївку / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

"Ми готові до різних варіантів розвитку подій, в тому числі якщо буде силовий розвиток. Зараз нами проводиться ряд заходів, йде реагування на загрози з російської сторони", - сказав Ганущак.

Він повідомив, що ворог постійно провокує українські війська на застосування сили.

Відповідаючи на запитання щодо пропагандистських повідомлень про підготовку бомбосховищ в окупованому Донецьку, Ганущак зазначив, що це свідчення гібридної війни та нагнітання паніки.

Читайте також: Інформаційна підготовка до стягування військ на кордон з Україною почалася з 1 лютого 2021 року

"На сьогодні противник провів таку інформаційну оманливу операцію щодо доведення хибної інформації до населення, яке тимчасово знаходиться під окупацією. Людей довели до того, що вони проводять ці заходи під керівництвом органів управління, які на тимчасово окупованих територіях. Люди там в паніці. Людям ... кажуть, начебто будуть якісь наступальні дії", - зазначив Ганущак.

Читайте також: Як російська пропаганда паразитує на стереотипах про війну

Він додав, що провокації та неправдива інформація використовуються РФ для поширення паніки. Росія постійно просуває наратив про те, що Україна начебто прагне знищити населення окупованих частин Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Ескалація на Донбасі: що має робити держава Україна

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися в будь-який день.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

14 квітня начальник Головного управління розвідки Міноборони полковник Кирило Буданов під час засідання парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки повідомив, що розгортання повного складу російських військ на кордоні з Україною триватиме до 20 квітня.

Цього ж дня міністр оборони Андрій Таран під час віртуального виступу на засідання підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані вздовж українського кордону, сягає 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-