В ОП обговорили загострення ситуації на Сході зі стратегічними радниками країн НАТО

В ОП обговорили загострення ситуації на Сході зі стратегічними радниками країн НАТО

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець та Група радників з оборонної реформи в Україні обговорили загострення ситуації на Сході України та нарощування РФ військових сил поблизу українського кордону та в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, Машовець розповів про перекидання засобів радіоелектронної боротьби, здатних покривати територію України та частково – окремих країн – членів НАТО. Він також окреслив декілька ймовірних сценаріїв подальших дій РФ, які можуть включати тиск на Україну та західних партнерів, відволікання уваги населення РФ від внутрішніх проблем і можливі військові провокації проти України.

"Машовець наголосив на готовності України дати відсіч за будь-яким сценарієм та схарактеризував дії Росії як підтвердження її агресивної політики та порушення нею мирних домовленостей", - заявили в ОП.

Читайте також: Заступник Єрмака обговорив із послом Швеції ескалацію на Сході

Заступник керівника ОП поінформував Групу радників про перебіг імплементації Стратегії національної безпеки України, схваленої Указом Президента від 14 вересня 2020 року, зокрема про затвердження наприкінці березня Стратегії воєнної безпеки та підготовку Стратегічного оборонного бюлетеня, Державної програми розвитку ЗСУ а період 2021 – 2025 років та інших стратегічних документів.

Крім того, було надано інформацію про перебіг розбудови сил територіальної оборони та підготовку Офісом Президента, Апаратом РНБО, Міністерством оборони та командуванням ЗСУ законопроєкту, який має врегулювати ці питання з огляду на сучасні виклики та загрози.

"Було наголошено на важливості зваженого й продуманого підходу до розвитку системи територіальної оборони України відповідно до принципів всеосяжної оборони та цілісності держави", - зауважили в ОП.

Читайте також: Українські урядовці поінформували країни ООН про загострення ситуації з боку Росії

Зазначається, що стратегічні радники з країн – членів НАТО висловили незмінну підтримку України.

Учасники зустрічі звернули увагу на необхідність завершення процесу встановлення демократичного цивільного контролю над силами оборони та остаточного розподілу повноважень між Міністерством оборони та командуванням ЗСУ. Вони також поділилися досвідом оптимізації військового управління та створення дієвої системи тероборони, що має забезпечити готовність України до захисту від російської агресії.

Читайте також: Російські катери влаштували провокацію в Азовському морі

На зустрічі домовлено про продовження консультацій на постійній основі з метою сприяння реформуванню оборонного сектору України відповідно до вимог та практик НАТО.

До Групи радників з оборонної реформи в Україні входять представники країн – членів НАТО, зокрема США, Канади, Німеччини, Литви, Польщі та Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-