Україна в ОБСЄ: за тиждень загинули четверо воїнів ЗСУ, п’ятеро поранені

Україна в ОБСЄ: за тиждень загинули четверо воїнів ЗСУ, п’ятеро поранені

Укрінформ
У результаті порушень перемир’я з боку російських окупаційних військ протягом минулого тижня загинули 4 українських військовослужбовців, ще п'ятеро отримали поранення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Позачергове засідання Тристоронньої контактної групи 7 квітня не принесло жодного прориву: незважаючи на словесні запевнення у прихильності режиму припинення вогню, російська сторона знову відмовилася підтримати відповідну заяву. І тепер ми маємо трагічні результати цієї російської тактики затягування: з 8 квітня 4 українських військовослужбовців було вбито, ще 5 отримали поранення", - заявив він.

Читайте також: Кабмін виділив майже 10 мільйонів родинам загиблих на Сході

Цимбалюк також звернув увагу делегацій країн-учасниць на те, що наступного дня після останнього чергового засідання Постійної ради, 26 березня, російські збройні формування вбили 4 українських військовослужбовців, ще двоє отримали поранення. "Вогонь вівся з боку водяної насосної станції поблизу Шумів, де російські найманці обладнали військову позицію, знаючи, що українські військові не будуть вести вогонь у відповідь по об'єкту критичної цивільної інфраструктури, який забезпечує водою цивільне населення", - зазначив він.

Постійний представник України вказав на те, що це був не одиничний випадок: лише у березні 2021 року подібні обстріли сталися в 12 різних місцях.

Читайте також: Загибель дитини в ОРДЛО: назвали українські ресурси, які найчастіше розганяли позицію Росії

"Ми рішуче засуджуємо таку підлу та цинічну тактику Росії на Донбасі, коли місцеве населення використовується як живий щит для наподіяння втрат, ескалації ситуації на місцях та тиску на Україну для досягнення політичних цілей Кремля", - наголосив очільник української місії в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, в останні тижні значно зросла кількість порушень режиму припинення вогню на сході України з боку російських окупаційних військ. На тлі концентрації військ біля кордону з України та на окупованих територіях Росія також активно веде пропагандистську кампанію для виправдання можливих широкомасштабних військових дій проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-