Росія використовує ОРДЛО для тиску на Україну і Захід – депутатка

Росія використовує ОРДЛО для тиску на Україну і Захід – депутатка

Укрінформ
РФ використовує ОРДЛО для тиску як на Україну, так і на західні держави.

Таку думку висловила народний депутат Ірина Верещук в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Я вважаю, Росії Донбас не потрібен. Донбас для Росії — всього-на-всього важіль тиску на центральну українську владу. Окрім України, звичайно ж, є партнери з НАТО, і Росія думає, як вона може тиснути на них через Донбас", — заявила депутат.

На її думку, це загострення теж не випадкове. Росія зараз проводить масштабні навчання і вирішила ними скористатися.

Читайте також: В ООН кажуть, що пандемія ускладнила доставку гумдопомоги в ОРДЛО

"Росія здійснює понад 4 тис. навчань — стратегічні, тактичні, на воді, на суші — і вона використовує це, щоб показати зброю на кордонах України та продемонструвати її НАТО", — зазначила Верещук.

На її думку, Росія також може використовувати загострення, щоб повернутися за стіл перемовин, адже запроваджені санкції сильно тиснуть на неї.

Читайте також: Росія за тиждень перекинула в ОРДЛО ще 250 військових – розвідка

"У Росії багато проблем. Уже чотири країни назвали Росію своїм головним противником у своїх військових доктринах. Серед них, наприклад, Велика Британія, яка в своєму звіті 11 разів згадує Росію поряд, наприклад, з Північною Кореєю. Про що це свідчить? Це свідчить про те, що загроза, як становить РФ, є дуже очевидною. Не лише для нас, які страждають від неї фізично. А й для інших країн", — вважає народний депутат.

Водночас вона наголосила, що Україна розуміє, що загострення бойових дій на Донбасі цілком можливе, і готова до цього. "Так, ми готові. Відповідь дав Президент, відповідь дав головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, відповідь дали всі ми в парламенті. Ми розуміємо, що можлива велика війна. Ми це чітко усвідомлюємо і готуємося. Готуємося як армія. Готуємося як резервісти, як сили територіальної оборони і, звичайно ж, як суспільство. Медійна складова, інформаційна складова дуже важливі. Без паніки, але будемо готові", — заявила вона, наголосивши, що Україна також робить все, щоб загострення не сталося.

Як повідомлялося, Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-