Дрон окупантів встановив протипіхотну міну біля КПВВ «Майорське»

Дрон окупантів встановив протипіхотну міну біля КПВВ «Майорське»

Фото
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська, крім блокування руху людей, здійснюють дистанційне мінування дорожнього коридору в КПВВ «Майорське»

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

Так, у вівторок близько 5-ї ранку прикордонний наряд, що виконував завдання в межах гуманітарного дорожнього коридору «Горлівка — Бахмут», зафіксував політ БПЛА противника.

За допомогою БПЛА противник здійснив дистанційне мінування місцевості, у тому числі встановивши одну протипіхотну міну ПОМ-2 безпосередньо в межах контрольного пункту в’їзду-виїзду «Майорське».

Окупанти здійснюють дистанційне мінування дорожнього коридору в КПВВ «Майорське» / Фото: ДПСУ

У ДПСУ наголошують, що застосування окупантами протипіхотних мін в межах КПВВ ставить під загрозу життя не лише прикордонників, а й цивільного населення. Фактичний пропуск громадян через лінію розмежування у дорожньому коридорі «Горлівка — Бахмут» з вини окупантів не здійснюється. Водночас через контрольний пункт пересуваються жителі прифронтових населених пунктів, безпека яких і була поставлена під загрозу проросійськими бойовиками.

Завдяки фіксуванню прикордонним нарядом прольоту БПЛА місце встановлення міни вдалося вчасно виявити та ізолювати. Безпеку переміщення дорожнім коридором відновлено — міна знешкоджена інженерно-саперними підрозділами ЗСУ.

Читайте також: Окупанти дистанційно замінували цивільний сектор у Зайцевому

Як повідомлялося, за розпорядженням командувача Об’єднаних сил на лінії розмежування всі КПВВ щоденно, з 8.00 до 16.00, відкриті для пропуску. Водночас фактичний пропуск здійснювався лише у двох з них. Російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка». Рух дорожнім коридором до контрольного пункту «Новотроїцьке» окупанти відкривають лише двічі на тиждень. При цьому російські найманці перешкоджають вільному переміщенню людей, суттєво обмежуючи пасажиропотік

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-