За тиждень у районі ООС піротехніки знешкодили 619 вибухонебезпечних предметів

За тиждень у районі ООС піротехніки знешкодили 619 вибухонебезпечних предметів

Укрінформ
За тиждень у районі ООС піротехніки обстежили 35,46 га території та знешкодили 619 вибухонебезпечних предметів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Піротехнічні розрахунки ДСНС протягом тижня 61 раз залучалися для очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості, об’єктів життєзабезпечення та інфраструктури, у тому числі супроводжували аварійні бригади комунальних підприємств під час проведення ремонтних та профілактичних робіт на об’єктах електро- та водопостачання», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Розмінування території України здійснюють понад 600 піротехніків ДСНС

Як зазначається, за цей період було обстежено 35,46 га території, вилучено та знешкоджено 619 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи обстежили 9360,375 га території та 23,19 га акваторії, вилучили та знешкодили 70383 вибухонебезпечних предмети.

У пресслужбі також повідомили, що в пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території контрольних пунктів в’їзду-виїзду, рятувальники надали допомогу 173 особам, у тому числі домедичну та психологічну (з початку проведення ООС надано допомогу 80 тис. 893 особам).

Читайте також: Поранених на сході України військових евакуювали з Харкова до Львова

Окрім того, в рамках реалізації спільного проєкту ДСНС та Представництва «The HALO Trust» з гуманітарного розмінування, було обстежено 0,3013 га та виявлено 14 вибухонебезпечних предмети.

Силами ДСНС України в районі ООС тривають відновлювальні роботи житлових будинків. Протягом тижня на 29 об’єктах цивільної інфраструктури було завершено роботи. Усього з початку року ДСНС відновили 35 об’єктів, а з початку проведення ООС відновлено 1 тис. 591 об’єкт.

Протягом минулого тижня на території Донецької та Луганської областей підрозділи ДСНС України ліквідували 274 пожежі, під час яких загинула одна особа.

Фото: пресслужба штабу ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-