Рада завернула законопроєкт про вдосконалення оборонного планування

Рада завернула законопроєкт про вдосконалення оборонного планування

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок відправила на доопрацювання в профільний комітет законопроєкт, який спрямований на вдосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і Європейського Союзу.

Як передає кореспондент Укрінформу, таке рішення на позачерговому засіданні парламенту у вівторок підтримали 252 народних депутати.

Заступник голови Комітету, голова підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО, міжнародного військового співробітництва та миротворчості Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла під час виступу з трибуни парламенту зазначила, що даний законопроєкт потребує більш комплексного рішення, тому комітет підтримує необхідність його доопрацювання.

Як зазначається у пояснювальній записці, проєкт закону розроблено з метою вдосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і держав-членів Європейського Союзу та забезпечення реалізації пріоритетів діяльності уряду "Реформування сектору національної безпеки і оборони (разом з іншими складовими сектору)” та “Ефективні Збройні Сили”, визначених у Програмі діяльності Кабінету Міністрів.

Читайте також: У Міноборони назвали проблеми, які заважають ефективному переозброєнню армії

Проєктом Закону передбачається врегулювання питань щодо вдосконалення на законодавчому рівні процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і держав-членів Європейського Союзу.

"Проєкт Закону розроблено з метою запровадження комплексного підходу та оптимізації процесів планування у сферах національної безпеки і оборони", - йдеться у пояснювальній записці.

Законопроєктом передбачено уточнення положень законів “Про національну безпеку України”, “Про оборону України” щодо: змісту оборонного огляду та мети його проведення; удосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і ЄС; переліку та змісту документів оборонного планування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-