В ООН кажуть, що пандемія ускладнила доставку гумдопомоги в ОРДЛО

В ООН кажуть, що пандемія ускладнила доставку гумдопомоги в ОРДЛО

Укрінформ
У період карантину ускладнилися бюрократичні процедури при організації доставлення гуманітарних вантажів в ОРДЛО.

Як передає Укрінформ, про це в студії краматорського регіонального бюро телеканалу "Дом" розповів Гіоргі Саникідзе, керівник офісу Управління верховного комісара ООН у справах біженців (ОВКБ ООН) у м. Слов'янськ.

"Ми — гуманітарна організація, займаємось справами переселенців, біженців з інших країн, осіб без громадянства. Це наша ніша у всьому світі. Тому ми працюємо з обох сторін лінії зіткнення", — зазначив Саникідзе.

За його словами, ОВКБ ООН доправляє гуманітарні вантажі (медикаменти, будматеріали та ін.) з підконтрольної Україні території в Донецьк і Луганськ.

"Переважно ми перевозили й перевозимо гуманітарні вантажі через КПВВ "Станиця Луганська". Це дуже важкий процес, тому що там тільки піший перехід, автомобілі не пропускають. Тому вантаж потрібно переносити вручну. Також був перший конвой через КПВВ "Щастя". У Донецькій області ми використовуємо КПВВ "Новотроїцьке". Ми збираємо конвой, а потім вирішуємо, через який КПВВ будемо провозити", — розповів Саникідзе.

Читайте також: До окупованого Луганська направили гумвантаж з ліками та тестами на COVID-19

Він підкреслив, що при пандемії процес доставлення гуманітарної допомоги ускладнився.

"Пандемія дуже ускладнила цю роботу з обох сторін. Я не хочу робити односторонню заяву, але з обох сторін є бюрократичні перешкоди, дуже багато роботи з документами", — заявив представник Агентства ООН у справах біженців.

Агентство ООН у справах біженців (ОВКБ ООН) працює на сході України по обидва боки лінії зіткнення. На підконтрольній українському уряду території офіси діють в Сєвєродонецьку, Слов'янську і в Маріуполі, на непідконтрольній — в Донецьку і Луганську.

Фото: kanaldom.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-