У Слов’янську вшанували пам'ять Героїв, які загинули під час звільнення міста у 2014 році

У Слов’янську вшанували пам'ять Героїв, які загинули під час звільнення міста у 2014 році

Фото
Укрінформ
У Слов’янську покладанням квітів на хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв, які загинули під час звільнення міста у 2014 році.

Як передає Укрінформ, про повідомили в Слов’янській міській раді

В заході взяли участь військовослужбовці ЗСУ, НГУ, члени родин загиблих, керівництво Краматорського Головного відділу СБУ - полковник Юрій Олефіренко та майор Євген Афонін, міський голова Вадим Лях, заступник міського голови Юрій Підлісний, працівники Слов'янської міськради та громадськість.

Відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку співробітнику Центру спеціальних операцій «Альфа» Управління СБУ в Полтавській області 41-річному капітану Геннадію Біліченку, який першим загинув 7 років тому за звільнення Слов'янська.

Учасники заходу згадали події того часу, вшанували пам'ять загиблого Героя хвилиною мовчання.

Читайте також: У Краматорську вшанували память полеглих за Україну добровольців

Також відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку на трасі Київ - Довжанський. Перед присутніми виступив командир батальйону спеціального призначення «Донбас» НГУ капітан Микола Побережний. На знак глибокої пошани та скорботи учасники заходу вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання та виконали Державний Гімн України.

У Слов'янську вшанували загиблих Героїв та поклали квіти до пам'ятних знаків / Фото: Слов’янська Міська Рада

Як повідомлялося, 13 квітня 2014 року біля Слов'янська Донецької області стався перший відкритий бій між найманцями російських спецслужб і співробітниками спецпідрозділу СБУ «Альфа». В той же день в Україні було оголошено про початок проведення Антитерористичної операції (АТО) проти збройних російських окупантів на сході.

У травні 2014 року поблизу с. Семенівка на трасі Київ – Довжанський колона з бійцями Нацгвардії, Збройних сил України та Служби безпеки відбили напад бойовиків. Бій тривав декілька годин. У результаті загинули троє спецпризначенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-