Окупанти минулої доби 17 разів обстріляли українські позиції на сході

Окупанти минулої доби 17 разів обстріляли українські позиції на сході

Укрінформ
Російські окупаційні війська протягом минулої доби 17 разів порушили режим повного припинення вогню, один військовослужбовець загинув.

Про це повідомляє пресслужба Об'єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Протягом минулої доби, 12 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню, серед яких 15 - обстріли позицій українських захисників та 2 - дистанційне мінування мінами ПОМ-2", - йдеться у зведенні за добу.

Як зазначається, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу селища Південне окупанти вели обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, з озброєння БМП-1, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік населених пунктів Шуми та Зайцеве російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу селища Новгородське окупанти відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти та станкових протитанкових гранатометів, а у напрямку селища Золоте-4 здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Піски, бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, а біля Кам'янки – зі стрілецької зброї.

Внаслідок прицільного обстрілу позицій наших підрозділів збройними формуваннями Російської Федерації один військовослужбовець ЗСУ зазнав вогнепального кульового поранення, не сумісного з життям.

Повідомляється також, що у напрямку населеного пункту Зайцеве окупанти двічі здійснили дистанційне мінування цивільної інфраструктури з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Читайте також: Уздовж усієї лінії розмежування розгорнули спостережні групи української сторони СЦКК

Як наголошують у пресслужбі, напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи окупанти збільшили кількість обстрілів по всій лінії розмежування із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. При цьому інтенсивність інформаційних вкидів та фейкових повідомлень у інформаційному просторі на тимчасово окупованих територіях та в Російській Федерації значно зросла.

"Проросійські найманці продовжили загострювати ситуацію поблизу ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте, намагаючись виправдати власне небажання відкрити КПВВ з боку тимчасово окупованих територій. З цією метою 12 квітня окупанти обстріляли ділянку розведення №2 “Золоте”, грубо порушивши, підписане Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 20 вересня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що військовослужбовці Збройних Сил України зафіксували два гранатометні постріли з окупованого Первомайську у напрямку населеного пункту Катеринівка, що на підконтрольній уряду України території.

Про факти порушень збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК нотою повідомила СММ ОБСЄ.

Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань, наголосили у пресслужбі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-