У Чернігові шведські військові допоможуть створити Центр протимінної діяльності

У Чернігові шведські військові допоможуть створити Центр протимінної діяльності

Фото
Укрінформ
У Чернігові, на зустрічі у 8-му навчальному центрі Держспецтрансслужби, українські та шведські фахівці обговорили питання створення Центру протимінної діяльності.

Про це повідомляється у Фейсбуці на сторінці Держспецтрансслужби, передає Укрінформ.

"Шведські фахівці, в межах міждержавного співробітництва, обговорили питання щодо надання експертної допомоги у створенні Центру протимінної діяльності на фондах Державної спеціальної служби транспорту під загальною координацією Міністерства оборони України", - ідеться у повідомлені.

Гостям презентували звіт про діяльність ДССТ у питаннях розмінування та проєкт майбутнього центру, ознайомили із українським законодавством у цій сфері. Окрім того, показали матеріально-технічну базу підготовки саперів та саперів-водолазів. У свою чергу гості запропонували українцям долучитися до шведських національних навчань з протимінної діяльності SEE-21та спільного шведсько-українського семінару.

Зазначається, що двостороннє співробітництво у сфері розмінування між Королівством Швеція та Україною триває з минулого року. Іноземні фахівці надають суттєву допомогу в питаннях розмінування.

Читайте також: Заступник Єрмака обговорив із послом Швеції ескалацію на Сході

За час бойових дій на Сході України сапери ДССТ обстежили понад 1000 км залізниці та 775 га прилеглих територій місцевості, де виявили та знешкодили 8 368 вибухонебезпечних предметів.

Загалом на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей мінами та вибухонебезпечними залишками війни забруднена площа розміром близько 7 тис. кв. км. До розмінування залучаються підрозділи Міноборони, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ДССТ та неурядові організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-