Спостерігачі ОБСЄ виявили на Донеччині 7 танків та броньовані машини за лініями відведення

Спостерігачі ОБСЄ виявили на Донеччині 7 танків та броньовані машини за лініями відведення

Укрінформ
Спостерігачі міжнародної місії ОБСЄ виявили 7 танків на полігоні поблизу Новоселівки та бойові броньовані машини різного типу в районі Розівки, Новоселівки, Нововибоївки, Веселого, Заїченко та Дубрівки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«8 квітня БПЛА дальнього радіуса дії Місії зафіксував розміщення озброєння збройних формувань Російської Федерації з порушенням ліній відведення, а саме 7 танків на полігоні поблизу Новоселівки, неподалік Донецька. 8 та 9 квітня патрулями Місії було виявлено порушення у зоні безпеки. На тимчасово окупованій території Донецької області у населених пунктах Розівка, Новоселівка, Нововибоївка, Веселе, Заїченко та Дубрівка підтверджено наявність бойових броньованих машин різного типу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, продовжуються перешкоджання роботі БПЛА Місії внаслідок глушіння сигналу. Так, увечері 8 квітня, безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіуса дії зазнав впливу перешкод сигналу GPS при злеті з бази у Степанівці, однак команда Місії зуміла продовжити політ вздовж лінії розмежування. Під час польоту спостерігачі ОБСЄ фіксували глушіння обох модулів GPS. Близько 3 години ночі, через ризик втрати просторового контролю над БПЛА, команда СММ здійснила аварійне приземлення літального апарата у полі, неподалік призначеного місця посадки. Це вже вдруге глушіння сигналу БПЛА дальнього радіуса дії з минулого тижня і кількість таких випадків зростає.

Читайте також: В ОБСЄ засудили концентрацію військ РФ біля кордону з Україною та вимагають пояснень

В пресслужбі нагадали, що 7 березня, поблизу цієї же бази, Місія також втратила контроль над БПЛА дальнього радіуса дії, у результаті чого контроль над літальним апаратом було втрачено остаточно і некерований апарат було значно пошкоджено унаслідок падіння.

Здійснюючи перешкоди для БПЛА СММ ОБСЄ неподалік лінії розмежування за допомогою засобів РЕБ великого радіуса дії, збройні формування Російської Федерації намагаються безпідставно звинуватити та дискредитувати Збройні сили України, наголосили в штабі.

Читайте також: Україна отримала потужний сигнал про підтримку від міжнародних партнерів - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 11 квітня, збройні формування РФ шість разів порушували режим припинення вогню на сході України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-