Україна запропонувала ОБСЄ проконтролювати дотримання тиші - Кравчук

Україна запропонувала ОБСЄ проконтролювати дотримання тиші - Кравчук

Укрінформ
Україна запропонувала ОБСЄ проконтролювати дотримання режиму припинення вогню на сході.

Про це у суботу, 10 квітня, у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" повідомив глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Леонід Кравчук, передає Укрінформ.

"Я підписав лист до пані Гайді Ґрау з проханням негайно обговорити питання - спочатку на засіданні групи з безпеки, а потім, за необхідності, винести його на засідання ТКГ - про додаткові заходи щодо координації контролю режиму припинення вогню. Для негайного реагування на порушення рішення, ухваленого 22 липня минулого року щодо припинення вогню та оголошення повної тиші", - зазначив Кравчук.

Читайте також: Глава МЗС Польщі обговорив ситуацію на сході України з Кравчуком і Резніковим

Зокрема, за його словами, українська сторона пропонує, щоб в разі загибелі військових з української сторони або зі сторони незаконних збройних формувань місія ОБСЄ скликала спеціальну групу, яка розслідувала б ці порушення і ухвалювала відповідні рішення.

"Україна постійно пропонує не просто слова, а механізми - це дуже важливо. Росія відмовляється. Україна, Франція, Німеччина та політичні радники - всі ми працюємо для врегулювання ситуації на Сході, пропонуючи різні варіанти, йдучи на компроміси, щоб показати, що для України немає нічого важливішого, ніж мир на Сході", додав Кравчук.

Кравчук підкреслив, що Росія є стороною конфлікту.

Читайте також: Кравчук про ситуацію на Сході: Ми будемо відповідати вогнем на вогонь, добром — на добро

"Немає жодного документа ні в Нормандському форматі, ні на Мінському майданчику (за сім років існування, навіть протокольно), де б було сказано, що Росія є спостерігачем або посередником. Чітко і ясно записано, що постійним представником в Тристоронній контактній групі є постійний представник ОБСЄ, а Росія та Україна є членами ТКГ, сторонами ТКГ. Такої сторони ТКГ як ОРДЛО не передбачено. Це усталена практика", - сказав очільник української делегації.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Президент Володимир Зеленський заявив, що за час перемир'я з липня минулого року загинули 28 українських військовослужбовців, із них 24 - цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-