Третина українців вважає високою ймовірність повномасштабного вторгнення РФ

Третина українців вважає високою ймовірність повномасштабного вторгнення РФ

Опитування
Укрінформ
Імовірність повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну як високу оцінюють 36% українців.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 6-7 квітня 2021 року, передає Укрінформ. 

«36% опитаних оцінюють ймовірність повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну як високу, 31% – як середню, 15% – низьку, 12% – говорять, що загрози немає», – йдеться у повідомленні.

Порівняно з груднем 2018 року (коли відбулося захоплення Росією українських моряків) кількість тих, хто вважає, що загроза є високою, зросла майже у півтора рази.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та сходу України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.

Читайте також: Хомчак: Заяви про підготовку «наступу України» - дезінформація РФ

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: У ЗСУ є ресурс для стримування вторгнення з окупованого Криму — генерал-лейтенант Романенко

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордонуРосія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-